L’onzena edició del festival s’expandeix amb noves propostes artístiques i s’estén a municipis del Camp de Tarragona
El FITT – Noves Dramatúrgies celebrarà la seva onzena edició a Tarragona del 28 al 31 d’agost, amb una programació que inclou tretze espectacles tant nacionals com internacionals. Aquesta edició presenta algunes novetats destacades, com la incorporació de les NITTS FITT, que oferiran actuacions musicals en directe per complementar l’oferta teatral. A més, el festival s’estén més enllà de la ciutat, arribant als municipis del Morell i La Canonja, que acolliran part de la programació.
El festival començarà el 28 d’agost amb un ambient festiu que s’estendrà pels carrers de Tarragona, gràcies a l’espectacle itinerant Les Pompiers de la Companyia Latal, que conduirà el públic des de la Plaça Corsini fins al Passeig de les Palmeres, epicentre del FITT 2024. Un cop allà, l’italià Pippo Delbono inaugurarà oficialment el festival amb La Gioia, una obra que explora l’alegria des d’una perspectiva tendra i amb personatges que viuen als marges de la societat.
Quatre dies de festival
Durant els quatre dies de festival, el públic podrà gaudir de dues funcions diàries. Entre les propostes destacades es troba Lost dog de Cal y Canto Teatro, una producció que es representarà als Jardins del Camp de Mart i que ofereix una mirada sorprenent del món a través dels ulls d’un gos. Un altre espectacle que captivarà el públic és Oveja Perdida de Chamán Producciones, una crítica al sistema capitalista que es podrà veure al Teatre El Magatzem durant tres dies. També destaca Bürstner’s Club de la companyia DelsAltres, que combina circ i teatre per explicar les històries de set artistes de circ i les seves vides nòmades.
El FITT 2024 també utilitzarà espais poc habituals per a les seves representacions, com el Refugi 1 del Moll de Costa, que acollirà Calidoscòpica de Sònia Gómez i Encarni Espallargas, una obra que explora la salut i el benestar des de la perspectiva de dues performers. A més, l’Auditori August del Palau de Congressos serà l’escenari de Altsasu, una obra de la companyia basca La dramática errante que ha generat controvèrsia per la seva reconstrucció del judici del cas Altsasu.
La Canonja acollirà Jo, travesti de Roberto G. Alonso al Teatre Municipal Orfeó Canongí, una obra que homenatja el travestisme i figures clau de la Barcelona dels anys 70 i 80. Al Morell, el Jardí del Castell dels Montoliu serà l’escenari de Llordes de Gemma Polo i Glòria Ribera, un espectacle gratuït que explorarà temes com la carnalitat i l’erotisme en format de podcast djset.
El festival conclourà amb Macho grita, una comèdia musical protagonitzada per Alberto San Juan que reflexiona sobre la construcció de la masculinitat a Espanya a partir del mite de Don Juan. La cloenda continuarà amb una festa al Passeig de les Palmeres, on es podrà gaudir de Vivir en videoclip: tu, yo, “nosotris” y un karaoke.
Activitats complementàries
A més dels espectacles, el FITT 2024 oferirà diverses activitats formatives, incloent dos workshops amb artistes participants, com ara Los bordes de la ficción impartit per la companyia d’Oveja Perdida i L’art del transformisme de Roberto G. Alonso. Pel que fa a les entrades, el festival ha introduït nous formats d’abonament, com el “Pack DDUO” i el “Pack TTRIO”, que ofereixen descomptes per a la compra de dues o tres entrades, respectivament.
Les entrades es poden adquirir a través del web oficial del FITT i, per primera vegada, també es podran comprar en un punt de venda físic al Mercat Central de Tarragona durant els dijous de juliol i agost. El festival també manté el seu compromís amb la sostenibilitat, sumant esforços amb el Danseu Festival Les Piles per programar Traces de Wim Vandekeybus, una obra que es representarà en un entorn natural únic.