A cada nova edició, el Terrassa Noves Tendències va pujant més i més el llistó. L’any 2015 prometien, per exemple, més espectacles internacionals que mai, i el mateix passava amb el nombre d’artistes emergents, o l’esforç per posar els nous llenguatges escènics a l’abast de tothom. I van complir la promesa. Com es pot superar això? Treballant-hi a fons, respon Pep Pla, director artístic del festival. El TNT no és tan sols un festival d’exhibició tot i que exhibeix espectacles, no és un mercat malgrat que organitzem un dinar amb programadors, és coproductor d’espectacles i fem possible que aquestes coproduccions s’estrenin al nostre certamen. Aquesta és la nostra intenció, donar un suport real als creadors, un suport econòmic real, més enllà d’oferir-los una residència.
Enguany, hi ha tretze coproduccions incloses a la graella del TNT, que durant quatre dies programarà trenta-tres espectacles. Algunes ja s’hauran estrenat, com Birdie, d’Agrupación Señor Serrano. La nostra aposta és per gent nova, no tan coneguda, perquè d’aquí a uns quants anys es coneguin arreu del món. La nostra feina és aquesta, que tant el públic com els programadors vegin novetats en art en viu, teatre postdramàtic, transdisciplinari.
Pla recomana, per descomptat, 4, la nova creació de Rodrigo García (estrena a l’Estat espanyol) que inaugurarà el TNT el 29 de setembre, però també el teatre minimalista del francès Philipper Quesne (L’effet de Serge) o la creació col·lectiva de Lagartijas tiradas al sol, que girarà a l’entorn de les relacions entre govern i narcotràfic a Mèxic.
I com a novetat, el festival inclourà aquest 2016 una línia, TNT Kids, que inclourà un espectacle, Elíseo, amb un fort component experimental, i nombroses activitats de carrer. Queda clar que la nova edició del TNT eleva encara més el llistó.