L’estiu és una de les èpoques més propícies per recuperar lectures pendents, també teatrals. Tant si les heu vist durant la temporada com si no, aquí teniu tres publicacions recents per gaudir del teatre des de la platja, el balcó o el balancí.
‘Anar a Saturn i tornar’, de Marta Barceló.
Bromera, 72 pàgines.
Un monòleg íntim, proper, irònic i directe al voltant d’un tema tabú: el càncer de pit. L’obra segueix la vida de la Rosa, una professora de 45 anys que afronta la malaltia. Lluny de veure’s com una lluitadora, la protagonista d’aquesta història vol continuar vivint. El text va guanyar el Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca 2020.
‘La font de la pólvora’, de Llàtzer Garcia.
Arola Editors, 96 pàgines.
Llàtzer Garcia escriu aquesta obra, estrenada recentment al TNC, a partir de converses amb els joves d’un dels barris gironins més perjudicats per la desigualtat. A Font de la Pólvora, als anys setanta, es va construir una urbanització tancada per encabir-hi bona part de la immigració més desafavorida, cosa que va fer aflorar l’estigma de la delinqüència i el tràfic de drogues. Quin futur —i present— li espera a Font de la Pólvora?
‘Sandra’, de Daniela Feixas.
Societat General d’Autors i Editors (SGAE), 228 pàgines.
Arriba la publicació de l’obra guanyadora del XXVIII Premi SGAE de Teatre Jardiel Poncela 2019. Amb pròleg de Josep Maria Miró, l’obra tracta els abusos de poder amb un estil de thriller. Una nit, un escriptor de novel·les policíaques rep la visita d’una noia de 13 anys que es cola per la tanca del seu jardí. Aquest és l’inici de l’estrany vincle que es genera entre els dos personatges, basat en la seva profunda soledat.