2.564.542 espectadors, un 60% d’ocupació a sala i un taquillatge de 64,6 milions d’euros, que es tradueix en un increment del 10% pel que fa al públic de pagament i del 13% en el total de la recaptació. Aquests són els grans números de la darrera temporada teatral a Catalunya segons la patronal del sector Adetca, que ha fet públiques les dades coincidint amb una nova aixecada del teló.

Les xifres queden encara lluny dels fructífers 2007-2012 amb 2,9 milions d’espectadors i una taquilla de 68,2 milions, però la millora torna a situar el teatre català en la rampa de la remuntada, superant els efectes de la inestabilitat política del 2017/2018 i econòmica del 2012/2013.

S’apropen bons temps, però no es pot abaixar la guàrdia. Així ho indica Adetca, que vol reforçar i incentivar la tendència a la recuperació amb un objectiu clar: assolir els 3 milions d’espectadors. Per aconseguir-ho aposta per l’aplicació d’un seguit de mesures com una estratègia clara de l’administració, més suport i recursos, més presència als mitjans de comunicació i imaginació en les campanyes promocionals, més activitat en els mesos de demanda baixa (agost i bona part de setembre) i protegir els espais teatrals perquè, després de l’Apolo i la Sala Muntaner, cap altre es vegi obligat a tancar.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta