El concurs s’obrirà a principis del mes de novembre

El Patronat del Teatre Lliure ha decidit crear un concurs públic obert a Europa per escollir el successor o succesora de Lluís Pasqual al capdavant del teatre. El proper 5 d’octubre es faran públiques les bases del concurs i el jurat – paritari i format per persones vinculades al Lliure i externes -, que escollirà la junta de govern. El concurs, però, no s’obrirà fins a principis de novembre i, per tant, el nou director o directora podria arribar entre els mesos de gener i abril de 2019. De moment, Aurora Rosales i Clara Rodríguez, adjunta de direcció i sotsdirectora respectivament, assumiran la direcció.

“A l’inici de la reunió del Patronat hem acordat que es tracta d’una situació trista i personalment també ho és, perquè Lluís Pasqual ha estat una persona molt vinculada al Lliure i amic de molts de nosaltres. Hem tingut un debat molt sincer amb opinions diverses” ha explicat Ramon Gomis, president del Patronat. Gomis ha admès, també, que “el debat és en què ens hem equivocat perquè hàgim arribat fins aquí, què ha passat perquè en Lluís Pasqual hagi dimitit”,  i ha explicat que Pasqual ja tenia clar que volia plegar al mes de juliol i que diversos membres del patronat van insistir-li que no dimitís. Ara bé, dins el patronat hi ha hagut “diferències” sobre aquesta crisi i Rosa Maria Sardà, que ha manifestat la seva incomoditat i ha abandonat la reunió abans d’hora, podria plegar.

Pel que fa la programació, Rosales ha confirmat que de la cartellera només cau ‘Así que pasen cinco años’ de Lorca que havia de dirigir Lluís Pasqual i els monòlegs que també havia de dirigir ell. Tot i que, per motius d’assajos, Núria Espert també ha rebutjat participar a ‘El pan y la sal’ i serà substituïda per María Galiana. És trist que no hi sigui Pasqual, però la temporada és la de Pasqual”, ha dit Rosales i ha afegit que, en cas que el nou director o directora trigui a arribar, elles optaran per una programació de continuïtat, “en cap cas crearem una línia artística”.

Pel que fa l”informe de riscos laborals que van demanar els treballadors del teatre el passat mes de juliol, Gomis ha explicat que continua endavant i el tindran en un parell o tres de meos. “Després adoptarem les mesures que calguin” ha dit.

Repensar el Lliure

Més enllà del nou director o directora, el  patronat veu necessari plantejar com ha de ser el Lliure “que vindrà”. Per això, es crearà una comissió formada per set persones que proposaran “com ha de caminar el Teatre Lliure, tenint en compte la seva història”. A més, es crearan nous estatuts i s’abordarà la renovació del patronat, que té membres vitalicis i cap límit de mandat.

Compartir.

Sobre l’autor

Cultura o barbàrie. Sotsdirectora d'Entreacte i coautora d'El carrer és nostre, entre d'altres.

Deixa una resposta