Canvi de data per a la celebració dels 23 Premis Max de les Arts Escèniques que s’havien de celebrar el 29 de juny a Màlaga. A causa de la pandèmia del Coronavirus, la gala s’ha posposat inicialment per al 7 de setembre de 2020.

Atesa la incertesa actual per la celebració d’espectacles en viu, la Fundació SGAE, conjuntament amb l’Ajuntament de Màlaga i el Teatro Cervantes, ha anunciat el 7 de setembre com la nova data de lliurament dels Premis Max 2020. La cerimònia està subjecta a l’evolució de les circumstàncies i a les directrius marcades per les autoritats sanitàries per garantir la seguretat del públic, artistes i organització.

El lema de la 23a edició pivotarà sobre l’art d’escoltar: «La gala serà una reflexió sobre la societat en què vivim, contaminada pel soroll, la tecnologia i estímuls que ens bombardegen constantment». Una mirada sobre el silenci, tant exterior com interior, ja «en perill d’extinció». Així ho exposen Joaquín Casanova i Elisa Ramos, fundadors de la companyia granadina La Maquiné, especialista en teatre familiar, que dirigiran la cerimònia.

Els granadins La Maquiné dirigiran la gala

Aquest és el primer cop que la gala, de caràcter itinerant, se celebra a Màlaga (i la cinquena a Andalusia). La Maquiné vol aprofitar l’emplaçament del Teatro Cervantes, que festeja els 150 anys i és un símbol de la cultura teatral de la ciutat, per mostrar «una visió global d’Andalusia, que és plural i multicultural per naturalesa». Afegeix també que s’allunyarà dels tòpics, «però no de les nostres arrels».

Tres premis especials i 19 categories a concurs  

Els guardons de les arts escèniques més prestigiosos d’àmbit estatal mantenen 19 categories a concurs i tres premis especials: el Premi Max d’Honor, que distingeix la trajectòria d’una persona per la seva aportació, entrega i defensa de les arts escèniques; el Premi Max Aficionat o de Caràcter Social, que engloba projectes a favor de la integració i la projecció social i companyies aficionades amb una excel·lent contribució a les arts escèniques, i el Premi Max del Públic, que es concedeix a l’espectacle que obtingui més vots del públic a través de l’aplicació online #VotaMax, oberta fins al 20 de maig de 2020.

En els darrers anys, els Premis Max de les Arts Escèniques s’han consolidat com els referents del sector i han aconseguit un nombre més alt de seguidors, despertant així l’interès de companyies de tots els estils d’arreu de l’Estat. En la darrera edició, celebrada el 20 de maig de 2019 al Teatro Calderón de Valladolid, hi van concórrer prop de 3.000 professionals i s’hi van inscriure 359 espectacles.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta