Avui 8 de març reivindiquem el Dia Internacional de la Dona, i la revista Entreacte i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ens adherim a les mobilitzacions convocades.

El 8M totes i tots sortirem al carrer per reivindicar i celebrar la igualtat, el respecte, l’acceptació de la diferència i la necessitat d’ocupar l’espai que ens correspon com a dones en qualsevol àmbit de la nostra vida i, en concret, en el sector de la cultura.

Donem l’esquena als abusos de poder que les dones patim en el nostre dia a dia i que es donen també al sector de la cultura.

La precarietat en el sector de la cultura afecta encara amb major virulència a les dones. Desigualtat salarial, cosificació de la dona com a actriu, dificultat per conciliar la vida laboral amb les cures familiars, els abusos de poder (de tot tipus i classe), la reducció i manca de visibilitat de papers femenins a partir de certa edat… Tots aquests aspectes són greuges que ens recorden que encara queda molta feina per fer.

Mirem cap endavant per reclamar la sobirania de les dones, la nostra sobirania, i defensarem amb la nostra feina tota injustícia i abús que pugui cometre’s contra les dones, actrius i directores, en el sector pel qual treballem i del qual també en formem part.

Animem a totes les persones lectores i associades a unir-se a la convocatòria feminista del proper 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta