David Espinosa

 La nova edició de l’IF Barcelona desplega un programa de recerca escènica, creació i producció d’espectacles de teatre de titelles, visual i d’objectes.

10 dies, cinc artistes i una pila d’espectacles. Arriba una nova edició de l’IF Barcelona, el festival impulsat per Toni Rumbau per reivindicar i situar en el mapa escènic el teatre de titelles, ombres i d’objectes. El certamen, que tindrà lloc del 17 al 27 de novembre a l’Arts Santa Mònica, acull residències de David Espinosa, Enric Farrés, Xesca Salvà, Federica Porello i el col·lectiu BeAnotherLab. Cinc creadors i companyies d’interessos i recorreguts diversos que exposaran els seus projectes en una mostra oberta al públic. A més, del 17 al 20 de novembre els artistes estaran presents per explicar i manipular en viu les seves creacions.

El festival If Barcelona pretén ser una plataforma per promoure el teatre de titelles, visual i d’objectes i per això planteja una estructura biennal centrada en l’alternança entre suport a la producció i exhibició. Els anys parells, el programa girarà al voltant de les residències de creació i, els senars, en canvi, es dedicaran a l’exhibició de les propostes desenvolupades durant l’any anterior. A més, hi participen artistes i creadors de diversos camps: plàstica, dansa, enginyeria i, fins i tot, realitat virtual. 

El certamen, però, també compta amb espectacles per a tota la família. Enguany, els encarregats de descobrir el teatre de titelles als més menuts seran Núria Mestres i Néstor Navarro. Els dies 19 i 20 de novembre, Navarro presentarà Pipa, el titella meravella, un espectacle que recupera la tradició dels titelles de guant. Finalment, el 3 i 4 de desembre Mestres portarà els nens  A la gola del llop, un espectacle que  juga amb ombres, projeccions i paper arrugat per donar vida a una pila de personatges que ens ensenyaran a vèncer la por. 

Compartir.

Sobre l’autor

Cultura o barbàrie. Sotsdirectora d'Entreacte i coautora d'El carrer és nostre, entre d'altres.

Deixa una resposta