Dimarts 3 de novembre, a les 19h, Entreacte i Recomana organitzem un debat virtual al voltant de la crítica d’arts escèniques.

La revista Entreacte i l’associació Recomana organitzem per dimarts 3 de novembre un debat amb periodistes culturals i professionals de les arts escèniques per analitzar la situació que viu el gènere de la crítica en l’actualitat. Amb el títol ‘La crítica escènica, avui’ tindrà lloc per Teatre Zoom, a partir de les 19h, al link https://teatrezoom.recomana.cat.

La crítica juga un paper controvertit en l’ecosistema teatral. Si fa uns anys assentava càtedra en els mitjans convencionals, cada cop es veu més arraconada i desplaçada a mitjans digitals. Sense unes capçaleres de referència, la crítica professional es dilueix en un immens magma de comunicació en mitjans i xarxes en què les fronteres amb promoció d’espectacle i anàlisi poc fonamentat es confonen.

Quin paper ha de tenir la crítica, avui? Quin paper pot fer? Quin valor tenen les seves consideracions, com ara, els Premis de la Crítica?

Les opinions de la conversa, oberta al públic, es recolliran en un article que acompanyarà el ‘Dossier sobre la crítica’ del proper número de la revista Entreacte (211, hivern).

Hi participaran el dramaturg i director Guillem Clua; la cap de Cultura del diari ARA, Laura Serra; la investigadora i professora de l’Institut del Teatre, Mercè Saumell; i el crític de teatre de La Vanguardia Juan Carlos Olivares. Moderarà l’acte el periodista i crític teatral Manuel Pérez i Muñoz, director d’Entreacte i membre de Recomana.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta