Imatge d’una marxa del sector en contra de l’IVA cultural.

La unió empresarial reclama que la rebaixa de l’impost s’implante de forma urgent.

Dos mesos. És el termini donat al Govern central perquè apliqui la rebaixa de l’IVA cultural del 21% actual al 10%. La Unió d’Associacions Empresarials de la Indústria Cultural Espanyola, que representa 4.000 signatures i 150.000 llocs de treball, ha reclamat la mesura en una carta enviada a Mariano Rajoy.

La demanda, explicitada també en roda de premsa dimecres passat, va tornar a alertar sobre l’impost aplicat al consum cultural, el més alt de l’Eurozona, una desfeta general que genera frustració, indignació i angoixant preocupació.

Segons els representants empresarials del teatre, la dansa, el cine, la música, tècnics de l’espectacle i productors audiovisuals, la mesura, només durant 2013, ha general un descens del 15% de l’assistència de públic a espectacles i un 16,33% de la recaptació bruta i un 22% de la neta, a més d’una pèrdua de la capacitat productiva i de llocs de treball.

Jesús Cimarro, president dels empresaris agrupats en FAETEDA, va parlar de mesura confiscatòria, que exemplifica la indiferència del Govern del PP per la cultura. Si la pirateria ens mata, el IVA ens remata, va concloure.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta