Pianista, compositor i director, la cabdal figura de la música i l’escena ens deixa als 77 anys.

Una figura, una icona tant de la música com de l’escena. El polifacètic artista Carles Santos (1940) ha mort aquest dilluns segons ha anunciat l’Ajuntament de Vinaròs, la seva localitat de naixement i residència. Santos era una referència en l‘escena contemporània al nostre país i també arreu del món. De formació musical i brillant intèrpret de piano, Santos també ha exercit de fotògraf, cineasta, escultor, poeta i dramaturg entre altres disciplines artístiques. També ha destacat com a director d’espectacles inclassificables com La pantera imperial i Patetisme il·lustrat, aquest el seu últim espectacle estrenat al TNC el 2015.

A l’escrit de condol l’Ajuntament de Vinaròs es mostra el “més profund dolor per la pèrdua del músic, compositor, fotògraf, cineasta, escriptor, escultor, artista total i genial, vinarocenc universal”, segons informa El Periódico Mediterráneo.

Durant la seva trajectòria Santos havia rebut guardons com el Premi Nacional de Composició i Teatre de Catalunya, el premi Nacional de Música (en la modalitat de composició) del Ministeri de Cultura espanyol, el Premi Ciutat de Barcelona a la Projecció Internacional, la Creu de Sant Jordi i 12 premis Max, entre molts altres.

Més informació al següent reportatge dedicat a l’obra d’una artista irrepetible.

 

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta