Foto: Maider Mendoza

El dramaturg i director tenia 94 anys.

Un dels grans noms del teatre català, Esteve Polls, ha mort aquest dissabte a l’edat de 94 anys. Polls va dirigir nombroses companyies de Barcelona durant el franquisme.

La seva carrera va estar marcada per la seva estada en Amèrica des anys seixanta, contingent on va col·laborar a la fundació de les companyies nacionals de teatre de Colòmbia i Costa Rica.

Un cop tornat a Catalunya, va continuar amb l’exercici de la seva feina com a director teatral.

Entre d’altres distincions, Polls  va ser premiat amb la Creu de Sant Jordi el 1998  i el 2011 va rebre el guardó Arlequí de Teatre. 

Polls es va començar la seva carrera després de la Guerra Civil amb el teatre aficionat i va debutar professionalment el 1952 dirigint ‘L’amor viu a dispesa’, de Josep Maria de Sagarra, i el 1957 ‘Juli Cèsar’, de William Shakespeare, en la que va ser la primera estrena d’un clàssic en català que va autoritzar la censura franquista. 

El 2009, Esteve Polls va presentar el llibre ‘Cinc minuts abans que caigui el teló; memòries de tota una vida dedicada al teatre, amb pròleg de l’actriu Núria Espert, i on Polls relata la seva trajectòria al món teatral amb més de 400 obres al seu currículm.

Tambe en 2009 Polls es va acomiadar dels escenaris amb la gira ‘Tot jugant amb Molière’, tot exhaurint localitats en alguna de les seves representacions. 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta