Recomanacions de lectura escènica per aquest temps de confinament o per a després! Recollim tres novetats editorials recents: Fairfly, de Joan Yago; L’art de fer riure. Manual per escriure comèdia avui, de Mercè Sàrrias i Freshwater, una comèdia, de Virginia Woolf.

 

Fairfly, de Joan Yago

Comanegra, 104 pàgines. Espectacle guanyador d’un premi de la Crítica,  dos Butaca i dos Max en categories com millor text o autor revelació. Aquesta obra, portada a escena per La Calòrica, és una sàtira agredolça sobre la precarietat de l’economia, els anhels de futur i les ganes de canviar el món: el retrat d’una generació que lluita per tirar endavant en una societat implacable amb els més dèbils.

 

 

L’art de fer riure. Manual per escriure comèdia avui, de Mercè Sàrrias

Angle Editorial, 176 pàgines. Farcit d’exemples d’obres de teatre i sèries actuals, aquest manual analitza i descriu totes les formes que adopta la comèdia i revela els mecanismes de l’autoria per aconseguir l’efecte còmic. El signa Mercè Sàrrias, dramaturga i guionista amb una àmplia trajectòria, i l’introdueix l’autora Teresa Vilardell i Grimau.

 

 

 

Freshwater, una comèdia, de Virginia Woolf

Arola Editors, 72 pàgines. Una exploració des de la forma teatral a temes com la construcció del gènere o la fricció entre realitat i representació. L’obra, que anticipa alguns dels principals camins teatrals de la segona meitat del segle xx, tot i ser l’única peça dramàtica de l’autora, va ser enllestida el 1935 però no va ser publicada fins al 1975. L’edició en català arriba amb la traducció d’Albert Arribas i el pròleg de Marta Tirado Mauri.

 

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta