Oriol Broggi i l’equip de l”Orfe del clan dels Zhao’.

El muntatge d’Oriol Broggi s’endú els 6 premis als que optava.

Aquest vespre s’han entregat al Teatre Principal de Barcelona els Premis Butaca, en la seva edició més rodona, la del vint aniversari, que ha servit per coronar el muntatge L’orfe del clan dels Zhao de la productora La Perla 29 com l’obra més premiada amb sis guardons: millor muntatge, direcció, actor (Julio Manrique), actor de repartiment (Pablo Derqui), il·luminació (Pep Barcons) i vestuari (Berta Riera).

Els espectadors que han votat també han decidit que Llibert sigui escollit com millor espectacle de petit format, i la seva autora, Gemma Brió, també s’emporta el Butaca al millor text. Clara Segura, per la seva banda, ha estat escollida com la millor actriu del 2014 pel seu paper protagonista a La rosa tatuada del Teatre Nacional, mentre que en la categoria d’actriu de repartiment Mar Ulldemolins veu reconegut el seu treball a El joc de ‘amor i de l’atzar.

En la categoria de teatre musical han obtingut guardó Mone Teruel, millor actriu musical per Marry me a little Benjamí Conesa, millor actor per Germans de sang, obra que també ha guanyat Butaca al millor muntatge musical.

El premi al millor espectacle de dansa ha recaigut en Capricis i el d’espectacle familiar en Moby Dick. La millor composició musical ha anat a parar a Sílvia Pérez Cruz per Informe per a una acadèmia, així mateix, la  millor escenografia ha estat per Jordi Queralt, pel mateix muntatge

Doña Rosita la soltera i El caballero de Olmedo, que optaven igualment a sis premis, se n’han endut un cada un: millor caracterització per a Núria Llunell i millor disseny d’espai sonor per a Roc Mateu, respectivament.

Adjuntem el llistat complet dels guanyadors al final de l’article.

BLANC I NEGRE

Del tan cinematogràfic sistema de nominats i premiats sempre es desprenen guanyadors i perdedors. Entre els segons, l’obra Un aire de família que es va marxar de buit tot i haver estat favorita amb set nominacions. L’orfe del clan dels Zhao, en canvi, va fer el ple i va guanyar tots els guardons als que optava. En un rampell d’optimisme Oriol Broggi, pare de la criatura vencedora, ens va convidar a mirar el got mig ple: no estem tan malament, va afirmar recollint el guardó a millor espectacle. Un minuts abans, una altra de les guanyadores de la nit, Gemma Brió, responsable de Llibert, posava en to contrari l’únic accent reivindicatiu de la nit, tot qüestionant-se per què ningú critica les subvencions que rep Citroën (més que tot el cinema espanyol, va recordar) i, en canvi, a cultura impera la moda de l’autosuficiència: Un espectacle de petit format mai serà rendible, afegia finalment, sense oblidar-se d’alguns membres del seu equip que encara no han cobrat. No va ser l’únic moment solemne. Rosa Novell, al recollir el Butaca Honorífic Anna Lizaran, recordava plena d’agraïment als que l’han ajudada a recuperar la salud i la feina després de la greu malaltia que ha patit. Això sí, Novell tampoc s’hi va estar de reclamar tornar estar entre les nominades de l’any vinent. Ho veurem.

MUNTATGE TEATRAL
L’orfe del clan dels Zhao (La Perla 29)

PETIT FORMAT
Llibert (Cia. Les Llibertàries)


DIRECCIÓ
Oriol Broggi (L’orfe del clan dels Zhao)

MUSICAL
Germans de Sang (Germans de Sang)

DANSA
Capricis (Àngels Margarit/Cia. Mudances/Grec’13)

PER A PÚBLIC FAMILIAR
Moby Dick, un viatge pel teatre (T.Lliure)

ACTOR TEATRAL
Julio Manrique (L’orfe del clan dels Zhao)

ACTRIU TEATRAL
Clara Segura (La rosa tatuada)


ACTOR DE REPARTIMENT
Pablo Derqui(L’orfe del clan dels Zhao)


ACTRIU DE REPARTIMENT
Mar Ulldemolins (El joc de l’amor i de l’atzar)

ACTOR DE MUSICAL
Benjamí Conesa (Germans de Sang)

ACTRIU DE MUSICAL
Mone Teruel (Marry Me a Little)

ESCENOGRAFIA
Jordi Queralt (Informe per a una Acadèmia)


IL·LUMINACIÓ
Pep Barcons (L’orfe del clan dels Zhao)


VESTUARI
Berta Riera (L’orfe del clan dels Zhao)

CARACTERITZACIÓ
Núria Llunell (Doña Rosita la Soltera …)


DISSENY ESPAI SONOR
Roc Mateu (El caballero de Olmedo)


TEXT TEATRAL
Llibert (Gemma Brió)

COMPOSICIÓ MUSICAL
Sílvia Perez Cruz (Informe per a una Acadèmia)

BUTACA HONORÍFICA ANNA LIZARAN
Rosa Novell

 

Compartir.

Sobre l’autor

Treballar la cultura és fer visible el món amb l'objectiu de millorar-lo. Tota la resta és folklore. Director d'Entreacte, entre moltes altres coses.

Deixa una resposta