Foto: David Ruano/TNC.

Actriu de referència després de tres dècades dedicades al teatre.

Figura carismàtica de la nostra escena teatral, responsable de la companyia Q-Arts Teatre al costat d’Anna Güell, rostre popular de sèries com Estació d’enllaç, Laberint d’ombres o La Riera; l’actriu Mercè Anglès ens ha deixat la darrera matinada als 53 anys com a conseqüència d’un càncer que l’havia allunyat de primera línia des de feia mesos.

Als darrers anys l’havíem vist a muntatges tan diversos com l’Electra d’Oriol Broggi, L’inspector de Sergi Belbel, Suplicants d’Helena Tornero i Rafael Duran o altres treballs relacionats amb creadors com Manel Dueso, Carme Portaceli, Ricard Salvat o Calixto Bieto, entre moltes altres col·laboracions després de més de trenta anys de carrera dedicada al teatre.

Entre els seus darrers projectes figurava L’alè de vida de David Hare, obra codirigida amb Magda Puyo i protagonitzada per Anna Güell i Mercè Arànega que Anglès no podrà veure estrenar. Des de 2002, els muntatges de la seva companyia Q-Arts Teatre havien conreat sales alternatives i textos clàssics sempre des d’una perspectiva compromesa amb la feminitat. També entre les fites de la seva carrera es troba l’impuls el 1993 de la sala de Gràcia Artenbrut, referència del panorama de petit format barceloní fins el seu tancament el 2005.

Està prevista la celebració del funeral demà 14 d’agost a les 10 h al Tanatori de Tarragona, ciutat on va començar la seva carrera com a part de la companyia de la Sala Trono. Trobareu més informació sobre l’actriu al seu currículum online i també a la pàgina de la companyia Q-Arts Teatre.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta