El moviment polític denominat Procés es transformarà en obra de teatre. En realitat en diferents textos que pujaran en format lectura dramatitzada a les taules del Teatre Lliure els dies 12 i 19 de febrer. Un total d’11 dramaturgs escriuran cadascú una peça d’un màxim de 10 minuts sobre el procés independentista català. Com a limitació, cada obra podrà comptar amb un màxim de tres personatges. El resultat es mostrarà en dos torns de 19 i 21 h.
El director de la casa, Lluís Pasqual, ha encarregat textos a alguns dels dramaturgs més reconeguts de casa nostra. Sembla garantida la varietat de punts de vista i un enfocament artístic que reflectirà diferents idees. En roda de premsa Pasqual ha avançat que, com a element aglutinador, tots els textos tenen un toc de “poesia amarga”, segons Pasqual “han agafat un zoom per posar-lo molt a prop, des d’on es pot enganyar molt poc”. El format s’inspira en el teatre d’emergència, un tipus d’encàrrec importat de l’escena britànica i que té com a objectiu d’anàlisi l’actualitat, una pràctica que Pasqual voldria implantar a Barcelona.
Alguns autors han avançat les seves temàtiques, com Lali Álvarez que posarà el focus del seu text en temes desplaçats del centre informatiu com la precarietat i l’habitatge, mentre que altres com Marc Artigau situaran l’acció en un col·legi electoral després de l’1-O. Segons Pasqual, cada espectador ho viurà “des d’un punt de vista diferent”, amb perspectives que, depèn dels casos, resultaran “justes i altres d’injustes”.