11 peces de diferents dramaturgs es podran veure en dues sessions de febrer.

El moviment polític denominat Procés es transformarà en obra de teatre. En realitat en diferents textos que pujaran en format lectura dramatitzada a les taules del Teatre Lliure els dies 12 i 19 de febrer. Un total d’11 dramaturgs escriuran cadascú una peça d’un màxim de 10 minuts sobre el procés independentista català. Com a limitació, cada obra podrà comptar amb un màxim de tres personatges. El resultat es mostrarà en dos torns de 19 i 21 h.

El director de la casa, Lluís Pasqual, ha encarregat textos a alguns dels dramaturgs més reconeguts de casa nostra. Sembla garantida la varietat de punts de vista i un enfocament artístic que reflectirà diferents idees. En roda de premsa Pasqual ha avançat que, com a element aglutinador, tots els textos tenen un toc de “poesia amarga”, segons Pasqual “han agafat un zoom per posar-lo molt a prop, des d’on es pot enganyar molt poc”. El format s’inspira en el teatre d’emergència, un tipus d’encàrrec importat de l’escena britànica i que té com a objectiu d’anàlisi l’actualitat, una pràctica que Pasqual voldria implantar a Barcelona.

Alguns autors han avançat les seves temàtiques, com Lali Álvarez que posarà el focus del seu text en temes desplaçats del centre informatiu com la precarietat i l’habitatge, mentre que altres com Marc Artigau situaran l’acció en un col·legi electoral després de l’1-O. Segons Pasqual, cada espectador ho viurà “des d’un punt de vista diferent”, amb perspectives que, depèn dels casos, resultaran “justes i altres d’injustes”.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta