El Premi BBVA de Teatre 2020 ja té espectacle guanyador. Es tracta d’Accions de resistència de la Cia. Susanna Barranco. El guardó consisteix en una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros i inclou la programació al Festival Temporada Alta 2020.

Accions de resistència és una obra crítica i reflexiva sobre la societat i el sistema mercantil que barreja la creació documental, l’espai escènic i el text creant una atmosfera postdramàtica que se situa entre la realitat i la ficció. El jurat l’ha premiat “pel risc i el compromís d’una proposta que explora diferents formes i llenguatges”.

El jurat ha estat format per l’actriu Mireia Aixelà; la representant de l’AADPC i actriu, Ariadna De Guzman; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer; la representant de Temporada Alta, Laura Iglesias; i el director del Premi BBVA de Teatre, Joan Roura.

A més del premi al Millor espectacle, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) –col·laboradora del certamen– ha concedit el Premi BBVA de Teatre 2020 a la Millor interpretació i Millor direcció a Ángela Palacios i Carlos Martín-Peñasco, protagonistes de Solo creo en el fuego de la Cia. Los Prometidos.

Millor interpretació i direcció a Ángela Palacios i Carlos Martín-Peñasco (Cia. Los Prometidos)

Aquesta és la 20a edició del premi, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA per impulsar la creació teatral, incentivar l’ofici teatral i ajudar en la difusió de l’espectacle guanyador. Enguany hi han participat una seixantena de propostes d’arreu de Catalunya. Les finalistes es van poder veure durant el mes de setembre en equipaments de Martorell, Igualada i Tàrrega.

Compartir.

Sobre l’autor

Revista d'arts escèniques i audiovisuals de Catalunya. Des de 1988.

Deixa una resposta